18 Eylül 2009 Cuma


Yaz, geçmiş suçlarını anımsatıncaya kadar uzaklaşırken sezon boyunca hemen her dinlemede içtenliğinden emin olabildiğim Mürüvvet Kekilli kaydı "Artık Mum Yakta Ara"nın (Bestefon,6) yanına yine Ritm 68 orkestrasının çaldığı bir başka 7 inçi ekliyorum. Sarı etiketli, 3728 katalog numaralı bu Grafson plağında Müşerref Tezcan'ın tarzı parçanın havasını; koyu renkli şişesinden yarısını içtiğimiz vişne suyuna üstten votka ekleyip kimseleri uyandırmadan kafaları bulduğumuz düğün salonu sound'una doğru kaydırmış. Başkasının düğünü en iyi olanıdır.

1962'de Pathe şirketiyle başlayıp sonraki 10 yıl Odeon ile devam eden Nesrin Sipahi macerası, bir 100 kadar plağı toplayınca 1973-1974 sezonunun şampiyonu için kaydettiği marşla (Diskotür, DT 1002) son buluyor ki bu ,advantürü bir hayli anlamlı hale getiriyor, aynı sezon tribünlerini coşturan Urfalı Amigo Babi, Aykut Sporel prodüksiyonu Oyun Havası'ndan (S&S, MS-6002) hüküm giyiyordu. Oyun ve hava... Ne yan yana gelmez tınlıyor...

Bir Londra mevsimi daha geçti.Covent Bahçesi'nde Fred Perry mağazasına girip duvardaki Paul Weller fotoğrafına bir Reşat Nuri farkındalığıyla gülümseyerek, ardından 1 no'lu binada, Cove Bar'da iki serin pint bira...Artık mum yak ta ara sen benim gibisini, benden sana fayda yok, bul başka birisini.

Rolling Stone, Ekim 2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder