23 Eylül 2009 Çarşamba


Balkon, karşı blokta medeniyet çözmeye uğraşan sonradan gelmelerin karşısında, Büyük Otel’in kenarından geçen nehir üstünden geçince çarşıya, su boyu gidince suya bağlanıyor, ben Factory çıkışlı birkaç plağın peşinde Vivien Westwood’un önünden arduvaz iskelesine doğru yürürken yol arkadaşımla yollarımız çoktan ayrılıyordu.

Mevsim, Domino amirliğinden iki emirle değişti. Glasgow beldesinin yan mahallerinden yetişen Correcto, debü “Joni” (7 inç, RUG267)’nin üzerine “Do It Better” (7 inç, RUG272) ile tulum çıkartıyor, bu modern gayda iki dakikayı biraz geçen turunda Pere Ubu’dan Public Image’a tek yönlü bir bilet alırken, kader ağlarını Medusa’nın ağı gibi örmüş, vakit erken, biz olamıyorduk. “Elvis’i hiç sevmedim” demişim.

Kırk yıl kadar öncesinin Nurinnisa Toksöz kaydı, “Kundurama Kum Doldu” (7 inç, Sahibinin Sesi, 2886) özellikle de kapaklı ve temiz kondisyonda ise koleksiyonunuz için gayet iyi bir nesne. Mehmet Taşsever’in derlemesi hemen aynı dönemde Ahmet Sezgin’in sesiyle de kaydediliyor. (7 inç, Sahibinin Sesi, 2895)

These New Puritans, “Elvis” (7 inç, RUG276) ile martıların bile iç sıkıntısından can verdiği Southend’in yeni gözdesi, amirliğin ikinci buyruğu oldu. “Dünya’nın sonu” adında bir yerde oturuyor, dünyanın sonunu düşünüyordum. “Sensiz geçmiş hayatın telafisi olmaz” dedi. Kış beklenenden soğuk, iş, işten geçmişti.

Rolling Stone, Nisan 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder